Gemeente Almelo plant 350.000 bloembollen

Maar liefst 350.000 bloembollen zijn dinsdagochtend 20 november in Almelo de grond in gegaan. Dat gebeurde in de middenberm van de Henriëtte Roland Holslaan, over een lengte van 1,1 km. Een flinke klus; om 10 uur werd met het poten begonnen en Wethouder Jan Martin van Rees heeft de laatste bloembollen rond 14:00 uur gepoot.

Vorig jaar werd het landschapsplan bedacht door studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein in samenwerking met Groene Kennispoort Twente. Zij kregen de opdracht om de biodiversiteit in de stad te vergroten. Dit is erg belangrijk, omdat de bermen vaak van gras zijn. Daarin zitten maar weinig beestjes en insecten. Verschillende bloemen trekken meer insecten en andere dieren aan. En dat is weer belangrijk voor het evenwicht in de natuur.

Door de medewerkers van de gemeente werd het plan van de studenten verder uitgewerkt. Dinsdag werd de eerste stap gezet in de realisatie van het landschapsplan. Volgend voorjaar kunnen voorbijgangers dan genieten van onder meer vogelmelk, sterhyacint, blauw druifje, tulp en de buishyacint.

Deel dit bericht

Lees ook:

Nieuws

Krachttour overijssel in Zuidwest Twente
Ministerie landbouw, natuur en voedselkwaliteit op bezoek bij Mineral valley Twente