Krachttour overijssel in Zuidwest Twente

De Krachttoer Overijssel bleek in voorgaande jaren een schot in de roos, de deelnemers waren bijzonder enthousiast. Daarom organiseert Stimuland op veler verzoek dit jaar een nieuwe editie. Krachttoer Overijssel 2018 vindt plaats op vrijdag 29 juni van 09.30 tot ongeveer 16.00 uur. Ditmaal in samenwerking met Groene Metropool Twente en LEADER Zuidwest Twente. Zij heten als gastgebied de deelnemers graag van harte welkom. Zet je vrijdag 29 juni vast in je agenda?

Krachttoer Overijssel
De Krachttoer Overijssel is een excursie, waarbij ‘lokaal initiatief’ de rode draad is. Acht initiatieven vertellen hun verhaal kort en to-the-point, zodat er volop ruimte is voor vragen en uitwisseling. Uiteraard delen ze ook gouden tips met je: hoe pakken zij de zaken aan wat betreft geld, vrijwilligers en draagvlak? Inhoudelijk kan het gaan over wonen, zorg, verenigingsleven, ondernemerschap, voorzieningen of bijvoorbeeld energie. Af en toe is het nu eenmaal goed om bij een ander een kijkje in de keuken te nemen, je netwerk uit te breiden en inspiratie op te doen.

Tipje van de sluier
Het programma van 29 juni volgt, maar hierbij alvast een tipje van de sluier. Dit jaar komt tijdens de Krachttoer in elk geval aan bod:
– Dorpsbreed gesprek over huisvesting van functies (school, sport, cultuur et cetera): wat wel en wat niet?
– Achterhoeks initiatief Pak An, zie anpakken.nl
– Lokale energiecoöperatie, van en voor inwoners
– de LEADER-projecten Erve de Pas en Voedselbos Diepenheim

Voor wie?
De Krachttoer Overijssel is een ontmoeting in een mix van lokale initiatiefnemers, raadsleden, ambtenaren, adviseurs, ondernemers en wethouders. Mensen die in verschillende rollen actief zijn op provinciaal, gemeentelijk en lokaal niveau en daar hun netwerk en ervaring hebben.

Praktisch:
Tijd: 09.30 – 16.00 uur
Start: bij Erve de Pas, Molenweg 2 in Haarle (gemeente Hellendoorn)
Deelname is kosteloos.
Aanmelden of meer informatie via bijeenkomsten@askoverijssel.nl.

Deel dit bericht

Lees ook:

Nieuws

20 Duizend bloembollen de grond in tijdens ‘groene’ burendag in Almelo
Gemeente Almelo plant 350.000 bloembollen