Burgerinitiatief de Hoeve

Een voorbeeld hoe samenwerking met vrijwilligers en lokale ondernemers leidt tot een prachtig resultaat
Wie zoekt naar het schoolvoorbeeld van een burgerinitiatief, kan terecht in Sint Isidorushoeve. Een initiatief dat begon bij een aantal imkers om de biodiversiteit in het gebied te verbeteren, groeide al snel uit naar verschillende projecten waar veel vrijwilligers en ondernemers uit het dorp bij betrokken zijn geweest.

In en rond de Hoeve is de wandelroute ‘De Vier Marken’ ontwikkeld, die langs alle bezienswaardigheden en mooie plekken in de buurt leidt. Wie liever fietst, kan gebruik maken van de nieuw aangelegde fietsroute. De pastorietuin is helemaal opgeknapt en fungeert nu als ontmoetingsplek voor het hele dorp. Daarnaast zijn er twee pronkstokken aangelegd; een idylle met planten en bloemen voor vlinders en bijen en een oeverzwaluwwand langs de Bolscherbeek. In samenwerking met particulieren, agrariërs en overige grondeigenaren is veel aangeplant en gezaaid. Landschap Overijssel heeft namens de belangenvereniging een subsidieaanvraag ingediend en ondersteund met kennis en projectleiding.

Dit project is een voorbeeld hoe samenwerking met vrijwilligers en lokale ondernemers leidt tot een prachtig resultaat waar niet één project, maar meerdere projecten van de grond zijn gekomen. De biodiversiteit is verbeterd en voor de inwoners is een plek gecreëerd waar ze samen kunnen komen. Ook de recreant en toerist kan meegenieten door de aanleg van mooie routes. De financiering voor het initiatief komt uit het dorp zelf, van de Provincie Overijssel, Landschap Overijssel, de gemeente Haaksbergen, de Vlinderstichting, de Vogelbescherming en het Waterschap Vechtstromen.

 

Deel dit bericht

Meer projecten

Nieuwe financieringsmogelijkheden
Wagenmakerij Langenhof