Leader-café op 1 en 9 juni

Zet u zich in voor een duurzame plattelandseconomie in Zuidwest Twente? Heeft u ideeën die bijdragen aan levendige gemeenschappen, het versterken van bedrijvigheid in het buitengebied, de promotie van Zuidwest Twente of aan het verbinden van stad en platteland? Wilt u zich laten inspireren door ideeën van anderen? Kom dan op woensdag 1 of donderdag 9 juni naar een van de LEADER-cafés in Borne of Hengevelde.    

Tijdens de LEADER-cafés krijgen bezoekers niet alleen alles te horen over de nieuwe ontwikkelingsstrategie en de kansen die LEADER biedt, maar kunnen de cafégangers ook inspiratie opdoen aan de hand van sprekende voorbeelden en luisteren naar de nieuwe projectideeën van initiatiefnemers. Kortom: een avond vol informatie, inspiratie, meedenken, netwerken én vervolgstappen. De avonden beginnen om 19.45 uur. Op woensdag 1 juni in Kulturhus Borne (Marktstraat 23) en op donderdag 9 juni in Zalencentrum Assink aan de Goorsestraat 13 in Hengevelde. Aanmelden kan tot twee dagen van tevoren via lag@leaderzuidwesttwente.nl of via 06-22566381.  

Het volgende LEADER-café zal zijn op 31 augustus 2016, in het westelijk deel van het LEADER-gebied.  

Meer informatie De Lokale Ontwikkelingsstrategie is te vinden op www.leaderzuidwesttwente.nl. Het LEADER-gebied bestaat uit het landelijk gebied van de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel dan met de Leader-coördinatoren Maarten Scherrenburg (06-45225026) of Marianne Breedijk (06-22566381).

LEADER is een Europees programma waarin het gaat om de ontwikkeling van het platteland en om het werken ‘van onderop’. Een groep betrokken mensen in Zuidwest Twente, de Lokale Actie Groep (LAG), heeft daarvoor een strategie opgesteld. Iedereen met een projectidee dat aansluit bij die strategie kan bij de LAG terecht voor hulp, meedenken, contacten leggen en/of een financiële bijdrage.

Deel dit bericht

Lees ook:

Nieuws

Werkzoekenden aan de slag in het Twentse landschap
Plattelandsvernieuwers gezocht!