Krachttour Overijssel

De Krachttoer Overijssel bleek in voorgaande jaren een schot in de roos, de deelnemers waren bijzonder enthousiast. Daarom organiseert Stimuland op veler verzoek dit jaar een nieuwe editie. Krachttoer Overijssel 2018 vindt plaats op vrijdag 29 juni van 09.30 tot ongeveer 16.00 uur. Ditmaal in samenwerking met Groene Metropool Twente en LEADER Zuidwest Twente. Zij heten als gastgebied de deelnemers graag van harte welkom. Zet je vrijdag 29 juni vast in je agenda?

Krachttoer Overijssel
De Krachttoer Overijssel is een excursie, waarbij ‘lokaal initiatief’ de rode draad is. Acht initiatieven vertellen hun verhaal kort en to-the-point, zodat er volop ruimte is voor vragen en uitwisseling. Uiteraard delen ze ook gouden tips met je: hoe pakken zij de zaken aan wat betreft geld, vrijwilligers en draagvlak? Inhoudelijk kan het gaan over wonen, zorg, verenigingsleven, ondernemerschap, voorzieningen of bijvoorbeeld energie. Af en toe is het nu eenmaal goed om bij een ander een kijkje in de keuken te nemen, je netwerk uit te breiden en inspiratie op te doen.

Tipje van de sluier
Het programma van 29 juni volgt, maar hierbij alvast een tipje van de sluier. Dit jaar komt tijdens de Krachttoer in elk geval aan bod. Dorpsbreed gesprek over huisvesting van functies (school, sport, cultuur et cetera): wat wel en wat niet? Achterhoeks initiatief Pak An: lokaal initiatief en ondernemerschap vanuit private organisatie helpen met netwerk, coaching, promotie en geld. Net wat er nodig is. Zie anpakken.nl. Lokale energiecoöperatie, van en voor inwoners.

Voor wie?
De Krachttoer Overijssel is een ontmoeting in een mix van lokale initiatiefnemers, raadsleden, ambtenaren, adviseurs, ondernemers en wethouders. Mensen die in verschillende rollen actief zijn op provinciaal, gemeentelijk en lokaal niveau en daar hun netwerk en ervaring hebben.

Waar en wanneer?
Aangezien we hier en daar ook graag de bus een keer uit willen, is er ook ditmaal voor gekozen de reisafstand beperkt te houden. De tien gemeenten in Zuidwest Twente die samen de Groene Metropool Twente vormen tekenen voor een gastvrije ontvangst. Start- en eindpunt is in Haarle. De Krachttoer duurt van 09.30 tot ongeveer 16.00 uur.

Deelname
Deelname aan de Krachttoer is kosteloos. Wil je je alvast aanmelden, stuur dan een mail naar bijeenkomsten@askoverijssel.nl. Er is plek in de bussen voor 80 mensen. Bij overschrijving leggen we een reservelijst aan.

Nog een aanrader
Op vrijdagmiddag 6 juli wordt er nòg een interessante bijeenkomst gehouden (locatie Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal, 13.00-17.00 uur). Wees ook welkom op deze inspiratiebijeenkomst sociale kwaliteit, een initiatief van de provincie Overijssel en het Oranje Fonds. Het wordt een middag voor initiatiefnemers, ambtenaren, maatschappelijke organisaties en bedrijven, waarbij je naar hartelust kunt sparren met (ervarings)deskundigen en adviseurs over jouw plannen en ideeën en kennis kan vergroten tijdens masterclasses. Wil je meer weten: stuur een mail naar socialekwaliteit@overijssel.nl dan ontvang je een uitnodiging.

Deel dit bericht

Lees ook:

Nieuws

Eerste nationale bijentelling op 21 en 22 april
Vijf manieren om de wilde bijen te helpen