20 Duizend bloembollen de grond in tijdens ‘groene’ burendag in Almelo

Dit jaar vieren we met de Groene Loper in Almelo de landelijke Burendag op 22 september. Het is een dag waarop we ruim 20.000 bloembollen gaan poten. Zo maken we Almelo, groener, gezelliger en ook nog eens heel aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.

Samen met alle Groene Lopers en de Bijenbeweging Overijssel gaan we de bijen, met name de hommels, in het vroege voorjaar helpen. Bloembollen zijn vroegbloeiende planten, vooral voor hommels en bijen een belangrijke voedselbron vroeg in het jaar. Vooral aan het begin van het groeiseizoen zijn er te weinig bloemen. Biologische geteelde, bij vriendelijke bloembollen kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Door het planten van maar liefst 20.000 bloembollen in verschillende buurten in Almelo leveren we samen een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit!

Ondersteuning gemeente en ondersteuning Oranje Fonds
Door collectieve inkoop en met steun van het Oranjefonds en de gemeente Almelo hebben we een flinke korting gekregen. Een bloembollenpakket kost normaliter € 250,- en nu nog slechts € 25,- per 1.000 bollen, daar zijn we zeer blij mee!

Waarom?
Vooral vroege bijensoorten, zoals hommels, hebben het lastig. In de stad is nog relatief veel aanbod van voedsel in tuinen en in parken. In het buitengebied is het verrassend genoeg slechter gesteld. We gaan daarom ook vooral bollen poten in de stadsrand en het buitengebied.

Op zaterdag 22 september worden er door of bij onder andere: de Waterregge, Erve van Marle, het Natuurhus, in de patrimoniumbuurt, Jenaplanschool de Zegge, Bijenvereniging Iemenschoer en door de Lions club de Essen, 20.000 bloembollen gepoot.

Deel dit bericht

Lees ook:

Nieuws

Twente in bloei
Krachttour overijssel in Zuidwest Twente