Tijden veranderen, mensen veranderen, maar ook gebieden veranderen. Dat laatste zien we vooral terug op het platteland waar het verdwijnen van voorzieningen steeds zichtbaarder wordt. Winkelpanden staan vaker en langer leeg en voorzieningen als banken, supermarkten maar ook bibliotheken worden steeds vaker gecentreerd in grotere kernen of omliggende steden. De terugloop van voorzieningen heeft ook te maken met de ontwikkelingen van de bevolking; we worden met zijn allen steeds ouder, maar er vinden ook minder geboorten plaats waardoor de bevolking krimpt.  

 

Hoe zorgen we ervoor dat het Twentse buitengebied leefbaar blijft? Groene Metropool probeert koppelingen te maken in de verschillende onderwerpen en zet zich samen met lokale partijen in om de leefbaarheid van kernen, buurtschappen en dorpen te verbeteren. De bijdrage van lokale bewoners is hierin essentieel. Denk hierbij aan de (vrijwillige) investeringen in kulturhusen, nieuwe woonvoorzieningen, het behouden van kleine scholen en het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. 

 

Ook samen werken aan de leefbaarheid bij jou in de buurt? Kijk dan eens verder op de site voor projectinspiratie of neem contact met ons op voor informatie en ideeën.

Krachtig Twente

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, organisaties, onderwijs en ondernemers. Uitvoering van projecten en agenda’s in verschillende thema’s.

Leader

Inwoners aan zet! Lokale uitvoering van LEADER in Zuidwest Twente door mensen als jij en ik. Uniek programma met eigen doelen, middelen en inbreng. Uitvoering van lokale projecten.