Twente benadert haar ambities op gebied van de vrije tijdseconomie gebiedsgewijs vanuit de blik van de toerist. Zo kennen we in Twente de reggestreek, die loopt van Diepenheim tot Ommen, de Sallandse Heuvelrug, de Schipbeek die de koosnaam Green River draagt, de Groene Poort, de groene band die de netwerkstad kruist en de Zoutmarke, het zoutwinningsgebied ten zuiden van de stedenband. Ook kan Nationaal Landschap Noord Oost Twente als aparte streek worden genoemd.

 

Ontwikkeling van de vrijetijdssector vindt vooral plaats in samenwerking met de dragers ervan, de bedrijven in de sector. Zij vormen en vertegenwoordigen de identiteit van de streek en staan aan de basis van productontwikkeling en het vermarkten. Daarnaast nemen de gemeenten, de Regio Twente en soms de provincie een rol. Deze rol kan gaan over de toeristische infrastructuur (kwaliteitsroutes  voor wandelen, fietsen en paardrijden), coördineren en aanjagen van gebiedsontwikkeling, het vermarkten van Twente en het bevorderen van meerdaagse verblijfsarrangementen.

 

Het samenwerkingsverband Groene Metropool Twente bevordert de ontwikkeling op gebiedsniveau en de samenwerking tussen gemeenten onderling en bedrijven. Door haar samenwerking met het onderwijs kan zij uren inzetten op allerlei praktische opgaven. Groene Metropool Twente kan en wil de coördinator en aanjager zijn van toeristische gebiedsontwikkeling. Momenteel wordt vooral ingezet op de Schipbeek, de Zoutmarke en de Regge. Heeft u ideeën, plannen of zoekt u informatie, kijk dan tussen de projecten of neem contact op.

Krachtig Twente

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, organisaties, onderwijs en ondernemers. Uitvoering van projecten en agenda’s in verschillende thema’s.

Leader

Inwoners aan zet! Lokale uitvoering van LEADER in Zuidwest Twente door mensen als jij en ik. Uniek programma met eigen doelen, middelen en inbreng. Uitvoering van lokale projecten.