Biodiversiteit in Almelo

Steeds vaker wordt aandacht gevraagd voor de biodiversiteit. Maar wat wordt hier uiteindelijk mee gedaan? In de gemeente Almelo worden steeds meer kleine projecten opgestart ter bevordering van de biodiversiteit. Vaak in samenwerking met lokale stichtingen en onderwijs.  

Van braakliggend terrein naar grote bloemenzee
Braakliggende terreinen midden in de stad zijn vaak een doorn in het oog van omwonenden en zonde van de beschikbare ruimte. Samen met AOC Oost Almelo, die op zoek was naar grond waarop leerlingen praktische ervaring konden opdoen, is een stuk grond van twee hectare omgezet naar een grote bloemenzee. Na het ploegen is het terrein ingezaaid met een bloemenmengsel waarbij rekening is gehouden met wandelpaden. Het is een tijdelijk project dat de buurt verfraaid en een mooie bijdrage levert aan de verbetering en versterking van de lokale biodiversiteit.  

Biodiversiteit op grote hoogte
Biodiversiteit hoeft niet altijd op de begane grond plaats te vinden. Het dak van het gemeentehuis van Almelo is groen ingericht. Vanuit de werkruimten kijk je inmiddels op een mooi groen dak waar vegetatie weelderig bloeit en groeit. Ook zijn er vier bijenkasten geplaatst die onderhouden worden door Harry Schrotenboer, werkzaam voor de gemeente Almelo en als imker. Inmiddels hebben verschillende ambtenaren een opleiding imker gevolgd!

Binnen Groene Metropool Twente wordt met alle betrokken partijen gewerkt aan de agenda biodiversiteit waardoor meerdere gemeenten lokale en mooie projecten zijn gestart.

Deel dit bericht

Lees ook:

Nieuws

Moderne Pelgrimage met rust en reflectie
Samen werken aan mestverwaarding en bodemgezondheid